Demo! støt ROJ-TV, støt ytringsfriheden!

Demonstrationen vil være på lørdag den 11. september kl. 14 fra Vesterbro Torv til Axel Torv. Kom folkens og støt den uretfærdige behandling af kurderne! kurderne er meget tilbageholdende taget i betragtningen af, hvor meget de bliver undertrykt, og nu vil man lukke ROJ-TV ned i Danmark pga. pres fra tyrkiet, et land som er præget af fascisme, et land, som ikke kan klare en nyhedsstation, som er uafhængig og ucensureret. Så kom folkens! jeg kommer selvfølgelig også! 🙂

“kurdernes ret til at have en stemme, kurdernes ret til ROJ TV”

Reklamer

21 kommentarer to “Demo! støt ROJ-TV, støt ytringsfriheden!”

 1. Kimpo Says:

  Hvis du er med på at støtte USA og Israel, så er jeg med på at støtte kurderne. Deal?

 2. NBPP Says:

  No Way Jose

 3. Kimpo Says:

  Så meget for dit kurdiske sindelag. Det røde/muslimske had til vesten er selvfølgelig vigtigere. Vis mig en med muslimsk baggrund, der ikke hader USA eller Israel og jeg skal vise dig en mand der stemmer til venstre for DF – eller en halalslagter, der sælger flæskesteg.

  Det kan godt være nogle af os til højre for K er generaliserende, men er ER jo alle ens.

 4. Kimpo Says:

  I musser er jo alle ens, skulle der vel have stået, ikke mit barn 😉

 5. Kimpo Says:

  Nu spammer jeg dig lige en smule, nota:

  http://semit.wordpress.com/2010/09/09/10-ar-efter/

  Læs bloggen. Du kan stadig nå at slippe dine fordomme.

 6. semit Says:

  Uanset om nbpp kan lide israel eller ej, er det israelere, zionister, kristne zionsiter, jøder og miff, der støtter kurderne. Men det er måske ikke gået op for alle, at kurdernes krav om selvbestemmelse eller selvstændighed er samme argument som jøderne, nemlig forfølgelse, massedrab, ja til eget sprog og kultur og fælles identitet og hadet fra omgivelsene. Nu er de kristne zionister også på dupperne for at give jer et skub. Meninger kan ikke købes men der er mange, der støtter jer og det er ikke tyrkere, syrere, assyrere, Ahmandinejad, men derimod de folk, der har samme baggrund og det er Israels kamp for af dannes der er meget identisk med kurdernes kamp for eget land.

  google-oversat fra http://miff.no/nyheter/2010/01/14SituasjonenForMinoriteterIArabiskeLand.htm

  Kurderne

  Alle de argumenter, der kan bruges til en palæstinensisk stat bliver i endnu højere grad, kurdere. De er muslimer, ligesom de fleste arabere, men de er et særskilt folk med deres eget sprog. De lever spredt i flere lande, primært i Tyrkiet, Irak, Iran og Syrien. For lange perioder, kurdere ikke modtaget nogen uddannelse i deres eget sprog, og ikke har modtaget massemedierne på deres eget sprog. Tyrkiet har selv benægtet, at de eksisterede, og har opfordret dem fjelltyrkere. Tyrkiet har ført en brutal krig mod kurderne, med titusinder af trafikdræbte.

  Saddam Husseins Irak, som blev gennemført i 1986-1989 den såkaldte Anfal-kampagne, hvor det anslås, at 100 til 200.000 kurdere blev dræbt. Men protester fra en række amerikanske senatorer, verden var tavs. De arabiske lande støttede aktionen.
  Jøderne se, hvordan et mindretal, at selv de muslimer behandles i Mellemøsten. De ser, at verden er ligeglad.

 7. NBPP Says:

  er enig med dig semit, men det med jøderne støtter kurderne passer ikke helt. rigtig nok holder af dem med kurderne, men fakta er den, at tyrkiet og israel har samarbejdet tæt sammen før.. og kurdernes argument for en selvstændig stat er stærkere end jødernes, desværre. men er ikke imod jøderne får en stat, det skal bare ikke være på bekostning af andre menneskers liv.. og hele ideen med en stat dannet på baggrund af en religion, tiltrækker mig ikke.. synes ikke religion skal blandes ind på den måde. men på den anden side, så er det jo netop derfor de blev forfulgt.. og derfor vil det være godt for dem, hvis de fik en stat (som jo har nu) så de ikke bliver undertrykt osv. men synes bare man skulle lægge vægten på det kulturelle i stedte for det rleigiøse. men igen, i deres tilfælde hænger disse to ting jo sammen. jah, jeg er vel lidt forvirret hehe 🙂

  og til dig kimpo, jeg “hader” ikke vesten mere end jeg “hader” mellemøsten..

 8. NBPP Says:

  men ja, mellemøsten er også ligeglade med deres befolkningen, de er ligeglade med deres eget folk o’s selvom de er arabiske muslimer! de er tavse

 9. semit Says:

  Det har du ret i. Der er stadigvæk et militært samarbejde mellem Israel og Tyrkiet, så det er ikke enten-eller med både-og. Men OGet vokser.

  Israel er blevet etableret via FN og den deraf følgende krig og på den måde har både tusindvis af israelere og arabere betalt med deres liv. Israel er ikke opstået ovenpå et palæstina, da palæstina aldrig har fandtes som land eller rige eller stat. Tværtimod fik palæstinenserne muligheden ligesom jøderne for at oprette deres eget land i 1947-48 hvor delingsplanen skulle gennemføres. Israel/jøderne sagde JA mens palæstinenserne sagde NEJ.

  Nogen går endnu længere tilbage i historen og siger at en 2-statsløsning allerede er til stede, fordi det oprindelige Palæstina/det britiske mandat Palæstina bestod af Israel, vestbredden og Jordan, hvoraf 80% af dette palæstina blev omdannet til Jordan, så hvis blot dette land Jordan hed Palæstina var meget måske løst.

  Men kurderne er dræbt i større forhold i større områder og også gennem århundreder ligesom jøderne (men ikke palæstinenserne).

  En video over Israels opståen og så håber jeg en dag at du kan fremvise det samme for Kurdistan,’

  http://semit.wordpress.com/2010/07/26/abbas-resists-direct-talks-despite-pressure-from-entire-world-haaretz-daily-newspaper-israel-news/

 10. NBPP Says:

  Jeg er begyndt at stille spørgsmålstegn ved palæstinensernes ret til en stat og der historie osv.. Og en anden ting, de er jo araber og deler denne nationalitet (og religion) med masser andre arabiske lande… I modsætning til kurderne, der har eget sprog, “race”, kultur og historie. Men om de har ret eller ikke ret til en stat retfærdiggøre ikke Israels behandling af palæstinensere.. Når det er sagt, så burde araberne ikke belønnes med en stat, når de begår terror osv. Men det er jo selvf ikk hele nationen, der gør sådan,,,

  Det bliver lidt sjusket, men er for træt til at give dig et bedre svar.. 🙂 går i seng nu i håb om, at jeg kan vågne op kl 7

 11. semit Says:

  I modsætning til kurderne har palæstinenserne haft muligheden for en stat op til mange gange, men altid afvist det, fordi det sikkert ikke var det ideelle. Men til forskel for kurderne har kurderne ikke haft en reel mulighed for en stat og jeg ville da tvivle på et afslag, selvom et kurdistan ikke er det perfekte, så er en start dog en start.

  Kan kurderne prale med at få tilbudt en stat, de har afvist? Sikkert ikke. Kan kurderne prale med at være inviteret til CAMP DAVID og få en stat, men afvise det? Det kan palæstinenserne prale med. Men hvis ikke det er det rigtige, så siger de sku’ nej tak.

  Det er også derfor det ikke handler om et palæstina men modstand mod Israel, for Palæstinenserne kunne lave en stat da vestbredden og østjerusalem ikke var israelsk fra 1948-67, men det gjorde de ikke. Det var først da israelerne tog området fra Jordan, da ville have en stat, men hvorfor det? De har ikke en særlig religion, kultur, sprog eller nationalsymboler eller blot EEN palæstinensisk historiebog, der beskriver palæstina fra år 1000 til fx 1900. el. lign. Derfor er den palæstinensiske kamp ikke FOR Palæstina med IMOD Israel, hvilket er den bagvendte verden. Det svarer til at kurderne ikke er FOR kurdistan med IMOD Tyrkiet, Syrien osv. Men det tror jeg ikke, derimod tror jeg på den positive synsvinkel, som er at være FOR et kurdistan.

  Der findes dog kurdisk historie gennem tiderne, men der findes ingen palæstinensiske historie gennem tiderne for palæstinenser er et moderne begreb, hvad kurdere ikke er. Før Israel blev til fandtes hverken Israel eller palæstina som stat eller land, måske ikke engang som navn på et geografisk område, da israel før Israel havde etiketten ‘det britiske mandat palæstina’ og før det var området (før 1 verdenskrig) osmannisk i hundredevis af år, altså tyrkisk og området israel, vestbredden, Jordan og det nordlige Irak var tyrkisk/osmannisk før 1 verdenskrig og efter det osmanniske sammenbrud dannedes en række stater. Men kurderne blev vel snydt i denne forbindelse eller hvad? Kurdere er dog et folk med fælles identitet, sprog, byer, landområder og fælles historie.

 12. NBPP Says:

  Meget interessant! Ser på det på en helt anden måde nu, men gad godt at høre en for Palæstina argumentere imod det du siger, så jeg kan vurdere det udfra det. Men det sker næppe. Må vel bare prøve at søge lidt nærmere på det..
  Det lyder meget rigtigt at de er ligeglad med Palæstina og kun går op i, Israel ikke eksistere. Kan huske min far fortalte mig at palæstinenserne selv havde solgt meget af deres jord til jøderne og jøderne havde til sidst fået så meget jord af dem, at de langsomt begyndte at danne et samfund. Se dét vil aldrig havde sket i kurdistan. Kurderne blev tvunget ud af kurdistan og tyrker blev lovet gratis jord i kurdistan, derfor er der (få) tyrkere i kurdistan.

 13. NBPP Says:

  Men har jøderne nogle ordentlige argumenter (dvs ikke udfra religion), der kan støtte deres sag?

 14. semit Says:

  Israel er først og fremmest et resultat af, at jøderne er blevet træt af diskrimination, forfølgelse og behandling som andenrangsborgere gennem hundredevis af år om ikke 1000 år alene i europa beskrevet:

  http://da.wikipedia.org/wiki/J%C3%B8deforf%C3%B8lgelser

  Det er tilsyneladende et problem for andre, at de har en anden tro eller kultur og dette diskrimineres. Så Israels grundlag er zionismen, der opstår når der er antisemitisme, der desværre findes. Ellers var Israel ikke nødvendig. Og jødeforfølgelser tog til efter 2 verdenskrig, da Israel blev selvstændigt. Så måtte 100,000vis af arabiske/irakiske/yemenitiske/marrokanske osv jøder flygte/flytte til Israel, fordi jøder blev upopulære i de muslimske lande (efter 2 verdenskrig) Det viser denne video:

  Den store forskel er, at romaer, jøder, kurdere, måske tamilere historisk er upopulære og kan ikke være i fred for diskrimination og dette er grundlaget for, at jøderne har søgt deres eget land, der beskytter dem selv – ikke på bekostning af andre men for at sikre sig selv. Men det er åbenbart en svær kamel at sluge for de eksisterende arabere i Israel(x-israel), så de valgte at flytte/flygte i 1948, men endnu flere jøder flygtede fra de arabiske og nordafrikanske lande, så til en hvis grad skiftede befolkningen. Og ingen kan vende tilbage til det gamle, da de gamle jødiske hjem sikkert ikke findes og ligeså med de arabiske/palæstinensiske. Jøderne søger ikke retfærdighed for tabt ejendom, kapital og hjem fra de lande de flygtede fra og det gør flygtninge generelt ikke. Snarere starter et nyt kapitel i deres liv.

  Der findes masser af jødisk/israelsk historie der er op til 4000 år gammelt. Og jeg gætter på, at der også findes kurdiske historiebøger, men der findes ingen palæstinensiske historiebøger om deres kultur, regering, institutioner, nationale samlingspunkter, statsministre, valuta osv før Israels oprettelse og derved har ‘palæstina’ ikke eksisteret som stat så derved har Israel ikke stjålet noget, som det påstås af fjender, men derimod har folkevandringen af jøder til x-israel/palæstina resulteret i FN’s opdeling af området i et nyt Israel og et nyt Palæstina, hvor det tildelte Israel ikke var større end halvdelen af Jylland, men israelerne sagde JA, mens palæstinenserne sagde NEJ og derved røg deres chance for et land. Og det er nok fordi de er mere interesseret i at jøderne ikke har et land i et muslimsk område snarere end dannelsen af et palæstina, der først har været på FN’s bord i 1947

  Også i 1922 efter det osmanniske sammenbrud havde England et mandat/landområde, der bestod af det nuværende Israel/vestbredden/Jordan, også kaldet ‘det britiske mandat palestine’, hvoraf 80% af palestine blev til Jordan og det resterende 20% er det man slås om.

  Kort over de områder, man har sloges om

  http://www.palestinefacts.org/pf_faq_palestine_whynostate.php

 15. semit Says:

  Jeg fandt lige nogle geografiske kort, der fortæller mere om Israels tilblivelse fra starten af – og som der står :

  No nation ever replaced the ancient Jewish state. Successive empires ruled until the Ottoman Empire’s
  400-year reign ended with its defeat in World War I.
  The Ottomans ceded their lands to the Allies.

  http://www.standwithus.com/flyers/pdfs/Evolution%20of%20the%20region%20postcard.pdf

 16. semit Says:

  PKK opfordrer Israel til at droppe de tyrkiske bånd.

  http://www.haaretz.com/news/diplomacy-defense/pkk-leader-urges-israel-to-cut-turkey-military-ties-1.315053?localLinksEnabled=false

  Mere aktivistisk er bladet israelkurd, hvor det nye nummer er på gaden. Jeg kan ikke forstå, hvad der står.

 17. Global Voices in English » Denmark: Kurdish TV Station Accused of Supporting Terrorism Says:

  […] 11, hundreds of Kurds marched the streets of Copenhagen in protest. One Danish-Kurdish blogger, New Black Panther Party, supported the demonstration saying Kurds have “the right to have a voice”. Another protest […]

 18. Denmark: Kurdish TV accused of promoting ‘terrorism’-Global Voices « FACT – Freedom Against Censorship Thailand Says:

  […] 11, hundreds of Kurds marched the streets of Copenhagen in protest. One Danish-Kurdish blogger, New Black Panther Party, supported the demonstration saying Kurds have “the right to have a voice”. Another protest […]

 19. Global Voices teny Malagasy » Danimarka: TV Kiorda Voampanga ho Manohana Mpampihorohoro Says:

  […] danoà]. Manohana io fihetsiketseham-panoherana io ny mpitoraka bilaogy Danoa-Tiorka iray, Antoko vaovaon'ny “Black Panther” ,  ary nilaza fa: “zo ny maneho hevitra”. Nisy fihetsiketsehana hafa indray ny 19 Oktobra, tao […]

 20. Global Voices in Italiano » Danimarca: canale TV in lingua curda accusato di sostenere i terroristi del PKK Says:

  […] di curdi sono scesi per le strade di Copenhagen in segno di protesta. Un blog curdo-danese, New Black Panther Party, ha appoggiato la dimostrazione affermando che i curdi hanno “diritto ad avere la propria […]

 21. Denmark: Kurdish TV Station Accused of Supporting Terrorism « ma | RAISON Says:

  […] 11, hundreds of Kurds marched the streets of Copenhagen in protest. One Danish-Kurdish blogger, New Black Panther Party, supported the demonstration saying Kurds have “the right to have a voice”. Another protest […]

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s


%d bloggers like this: