Jura eller statskundskab. Hva’ skal jeg vælge??

Så er jeg snart færdig med 3.g og skal finde ud af, hvad jeg skal læse efterfølgende. Jeg kan slet ikke vælge imellem de to uddannelse, som jeg længe har overvejet at læse… Jeg har altid troede jeg skulle læse jura, men så hørte jeg om statskundskab, som lyder rigtig interessant! Statskundskab er som skræddersyet til mig og uddannelsen er virkelig abstrakt, hvilket kan være en fordel, men måske også en ulempe. Jeg ved ikke, hvad jeg ender med at blive. Men det ved jeg med jura, hvilket måske ikke er så godt som jeg tror det er. Desuden har jeg en forestilling om, at jura er enormt tørt. Jeg kan blive ved med at komme med uddannelserne fordele og ulemper, men jeg ved (nogenlunde), hvad jeg vil arbejde med når jeg er færdiguddannet; det skal være noget med menneskerettigheder og lign. (fx Amnesty international) eller i FN. Er der nogen, der kan hjælpe mig? :/

Reklamer

26 kommentarer to “Jura eller statskundskab. Hva’ skal jeg vælge??”

 1. AagePK Says:

  Jeg kan ikke anbefale cand scient pol, hvis du vil have med menneskerettighed, FN og lign at gøre. Uddannelsen er skræddersyet til centraladministrationen og de nye kommuner. Og hvis du kigger på ministre og folketingsmedlemmernes CV, vil du opdage, at dem, du garanteret er mest uenig i, er cand scient pol’er: nogle halvstuderede røvere.
  For dig må det absolut være cand polit, oecon eller jura. Nu husker jeg ikke lige, men var vi ikke inde på emnet for et pænt stykke tid siden? Der var nemlig også en anden mulighed, prøv at bladre tilbage.

 2. NBPP Says:

  Det troede jeg man kunne med statskundskab :/ men jo, synes vi har talt om det før, men kan bare ikke huske hvor henne

 3. Jørgen Laursen Says:

  Hvad med at blive skærslipper? Eller karetmager? Eller alt/sopran og tenor? Eller superskurk? Eller måske yperstepræstinde eller overrabbiner? Eller hvad med rodeoentertainer?

  Hvorfor skal det hele være så traditionelt? Selv har jeg det f.eks. fint med at være negerkonge. Også selv om jeg kun er det på deltid.

 4. NBPP Says:

  ???????? Negerkonge??? Hva har du taget?? 😀 Hmm er sambas utraditionelt nok? Overvejer det lidt..

 5. Jørgen Laursen Says:

  Når jeg har taget “noget,” kan man altid se det på min stavning. For eksempel er der to p’er i “ypperstepræstinde.” I øvrigt, når du skriver “sambas,” mener du så de brasilianske danserinder? Hvor ordinært! Hvad er der nu i vejen med braille-oversætter eller professionel fløjter? For slet ikke at snakke om dervish eller krokodilledomptør?

  Jørgen har talt. HOW.*

  * (Jeg blev fyret som negerkonge, og nu arbejder jeg som indianerhøvding)

 6. AagePK Says:

  SÅ har Jørgen taget “noget”, der mangler et G i HOWG. Rododendrontræner er heller ikke stavet rigtigt!
  Det der med sambas skal vist opfattes sykregen, ikk’, NBPP?

 7. NBPP Says:

  Sambas=samfundsvidenskabelig basisuddannelse (eller lign)

 8. AagePK Says:

  Ak-ak-ak, jeg blev ledt på afveje: Samba lavede også negerkys engang. Sykregen = negerkys bagfra, he-he!

 9. AagePK Says:

  Det ser ud, som om RUC har en international Sambas; men forhør dig lige, om hvilke uddannelser du evt kan bygge ovenpå senere, så du ikke lukker døre. Alle valg giver jo som regel fravalg, men rettidig omhu kan vel forebygge.

 10. NBPP Says:

  I will 😉

 11. mohammedjawad Says:

  For at være ærlig så vil jeg anbefale dig jura! Alle ved hvad det er, statskundskab er noget fis som man kun har i Danmark. RUC skal du glemme alt om, du skal studere der hvis du er kommunist med en mio. i kontoen.

 12. NBPP Says:

  Det passer ikke, statskundskab har man i alle lande, men de kalder det gor det meste political science 🙂

 13. Mohammed-jawad Tahir Says:

  what ever Jura er bedre….

 14. Det Mystiske X Says:

  @ Mohammed

  Mod den slags argumenter bøjer man sig i støvet … 😉

 15. Kristian Says:

  Jeg er en af de “halvstuderede røvere”, der har læst Statskundskab (i Århus). Meget af de var rigtig spændende, desværre var en del af det også vildt kedeligt. Det kommer nok an på ens subjektive interesser. Det bedste er nok, at det er en tværvidenskabelig uddannelse, hvor man kombinerer forskellige felter, metoder og retninger: politologi, sociologi, historie, international politik, økonomi, statistik, forvaltningskundskab og jura! Det giver gode muligheder for at specialisere sig i det, der interesserer en mest. Nu har jeg godt nok læst under en tidligere studieordning, men jeg tror det stadig er sådan.

  Det er rigtigt at langt de fleste bliver ansat i den offentlige administration som akademiske medarbejdere i departementer, styrelser, kommuner m.m. Selv har jeg været ansat i et amt, et AMU-Center, et videns- og formidlingscenter under Socialministeriet, Direktoratet for Kriminalforsorgen og en stor og en lille kommune. Det mest interessante var nok at være udviklingskonsulent i en lille kommune, hvor jeg havde opgaver af mange forskellige slags og kontakter på alle niveauer.

  Mange bliver også ansat i danske og internationale organisationer.

 16. NBPP Says:

  Det lyder spænende Kristian 🙂 men hva lavede du helt konkret? :/

 17. NBPP Says:

  Overvejer også at tage en kandidat på CBS, der hedder politisk kommunikation. Det lyder rigtig spændende.

 18. A Andersen Says:

  Hej Nbpp ved ikke om du allerede har bestemt dig men her er mit alternative forlslag. Hvis du vil ende som en blegfed kontornusser med høje tindinger skal du endelig vælge jura eller politik. Så kan du arbejde for FN eller et NGO hvor du vil finde ud af at det ikke gælder om at hjælpe mennsker i den 3 verden , men blot om at skovle penge ind til korrupte politikere og embedsmænd.
  Hvis du virkelig ønsker at hjælpe de fattige negerbørn burde du nok tage en ingenør uddannelse ,så kan du feks udvikle vandrensnings systemer eller solcelle strøm til øde landsbyer i afrika, sydøstasien eller sydamerika. på den måde kan du rent faktisk gøre en forskel.
  En anden vej kunne være en uddannelse inden for landbrug , så du kan lære de fattige bønder om hvordan de kan maksimere deres udbytte etc.

  Inden du beslutter dig så tag ryksækken på og rejs rundt i Afrika eller hvor du nu forestiller dig du vil hjælpe folk , oplev folks hverdag og hvordan Fn og lignende selskaber fungerer i praksis. Så vil du helt sikkert få en bedre baggrund for at vælge hvad du vil lave resten af dit liv..

  Held og lykke

 19. mohammed-jawad tahir Says:

  Tilykke med huen og håber du vælger det eneste rigtige blandt dine ønsker nemlig jura!
  Du er ikke direktørdatter kristine hansen…du er Kurderen NBPP så du skal bevise du har noget mellem ørerne i fremtiden…jeg fortryder jeg ikke gjorde det godt nok til at komme ind på medicin studiet så vælg rigtigt…det mit råd…

 20. NBPP Says:

  Tak Mo ! ;D håber jeg kommer ind, nu får vi at se..

 21. Israa Says:

  Halløj.. er ren nysgerighed, hvad kom du så ind på? 🙂

 22. NBPP Says:

  Hej Israa,
  Jeg fik en standbyplads på jura KU, så lige nu har jeg sabbatår 🙂 hvilket jeg stærkt trænger til hehe. Men hvis det viser sig at jeg ikke kan lide jura, så skifter jeg til sambas på RUC, hvis jeg ikk kan komme ind på statskundskab..

 23. Nanna Says:

  Hej jeg står lige nu i helt samme situation som dig! Kom du ind på jura og hvordan er det??? Håber på svar

 24. NBPP Says:

  Hej Nanna, jeg læser stadig jura, skal faktisk starte på mit 5. semester efter sommerferien 🙂

 25. Julle Says:

  Hvordan er det så at læse jura? 🙂

 26. PLH Says:

  må sige efter spørgsmålet, og de mange “konstruktive” svar. om hvorfor man skulle tage statskundskab og Jura. Blev jeg altså ikke klogere. og mere præcis i statskundskab, andet end forstærket meninger. som naturligvis er en hver persons ret. Men overvejer faktisk selv at gå den vej. da jeg ikke har andet erfaringen. end mine oplevelser. skal først starte på 10. klasse faktisk. men så som sagt finder man jo ud af tingene på vejen, mit spørgsmål dog, kan det lade sig gøre at gå den vej. uden at ryste på hovedet, af skam. for det er min PRIORITET. håber i ville give en venlig sjæl. en mening :d

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s


%d bloggers like this: